pianoles voor kinderen  |  pianoles voor volwassenen  |  lichte muziek en improvisatie  |  songwritingWat is songwriting?

Songwriting heeft meerdere betekenissen:
- Het bedenken (componeren) van een melodie.
- Het schrijven van een tekst voor een melodie.
- Het bedenken van een akkoordenschema.

De piano is natuurlijk een perfect instrument dat bij songwriting past. Het is immers een melodie- en akkoord instrument. Een belangrijke bron voor nieuwe songs is inspiratie. Dat klinkt simpel, maar dat is het niet. Je wilt uitdrukking geven aan je gevoel, een gebeurtenis. Hoe doe je dat?
In de les wordt aandacht geschonken aan het maken van eigen muziekstukken (composities). Je kunt bijvoorbeeld een tekst gaan maken en hierbij een melodie. Wat wil je op de eerste plaats? Tekst, een beat, melodie of een akkoordenschema?
Ben je al wat gevorderd dan kunnen we samen jouw eigen songs analyseren en bestuderen we werk van anderen: Je krijgt hierdoor meer inzicht hoe je jezelf verder kunt ontwikkelen als songwriter.
Voor ieder instrument kan bij mij geleerd worden hoe je voor jouw eigen instrument een song (compositie) kunt schrijven. Bijvoorbeeld piano, sax, trompet, viool of accordeon. Speel je al in een band dan kun je jouw compositie ook voor de andere instrumenten in de band uitwerken (arrangeren).
Alles is mogelijk!