pianoles voor kinderen  |  pianoles voor volwassenen  |  lichte muziek en improvisatie  |  songwritingLichte muziek


Lichte muziek is een verzamelnaam van verschillende muziekstijlen waaronder: popmuziek, Latijns-Amerikaanse muziek, bluesmuziek, rockmuziek, wereldmuziek en jazz. Deze stijlen worden ook vaak door elkaar gebruikt.

De piano is natuurlijk een populair instrument dat veel voorkomt in deze muziekstijlen. In de popmuziek heb je Coldplay, Keane, Alicia Keys. En wat denk je van Jamie Cullum die een mix maakt van jazz en pop. Het bijzondere van de cursus piano Lichte muziek is dat er alles wordt gespeeld, behalve klassieke muziek.
Als je de cursus piano lichte muziek wilt volgen is het noodzakelijk dat je, naast een flinke dosis enthousiasme, ook een piano hebt.

Kan ik dat leren… mijn favoriete muziek spelen op een piano?”
Alles moet geleerd worden dus ook de basis van het pianospelen.
Van daaruit kun je jezelf ontwikkelen, wèl met de nodige motivatie en het doorzettingsvermogen om zo tot je doel te komen: je favoriete muziek spelen op een piano!

Improvisatie

Improviseren is iets wat niet van te voren in de muziek is vastgelegd en wat tijdens het muziek maken ter plekke wordt verzonnen. In de klassieke muziek bij Bach werd ook al geimproviseerd. Maar bekender is het natuurlijk bij de jazzmuziek. Improviseren kan men heel ruim nemen, bijvoorbeeld vanuit het niets iets gaan spelen of op een vastgelegd akkoordenschema improviseren (Blues).

Vanaf jong tot en met oudere leeftijd help ik te ontdekken wat er aan muzikale fantasie en creativiteit in ieder leeft. Daarbij moedig ik de cursist met veel enthousiasme aan om dit op de piano tot klinken te brengen.